Question 1: In utilizing the Loan Modification option to bring a current activity, can include all taxes and payments on business credit?
Answer: Credit Card 2011-18 states in part: legal fees and foreclosure costs related to work performed in the real and applicable to the current default episode may be capitalized in the primary balance changed.
Question 2: May a creditor to make an internal check of the property if they have concerns about the condition of the property?
Answer: Yes, the lender Book 2011-05, page 41, a creditor may make any revisions deemed necessary to verify that the property has no physical conditions that adversely affect the ability of debtors continued to support the mortgage payment changed.
Question 3: Can a lender include late payments on the loan modification?
Answer: Credit Card 2011-11 asserts that the purpose of providing the borrower a loan modification is to bring current delinquent mortgage and give the debtor a fresh start, should give up all borrowing costs accrued to the end.
Question 4: When using an editing option loan, a lender may capitalize an escrow advance Homeowners Association fees?
Answer: Handbook 2130.7 REV-8 (paragraph 5-4, Section B, Escrow Obligations) states: mortgage must also escrow funds for those items which, if paid, would create a burden on the property placed in front of the FHA mortgage provided.
Question 5: Is there an interest rate based on the new mortgage can assess when completing a loan modification?
Answer: Yes, Letter 2011-15 states that the loan lender will reduce the rate of change known lending rate for the current market. Please refer to the letter of credit 2011-24 for more details.
Question 6: mortgage lenders required to re-amortize the total amount due for the period of 360 months?
Answer: Yes, the Book 2009-35 creditor, the creditor must re-amortize the total amount due and unpaid for a period of 360 months from the date of expiry of the first installment of which the loan modified.
Question 7: What is the date used in determining the correct interest rate for a loan modification?
Answer: Loan Modification Date approved credit (all data verification completed and documented service, reported SFDM) is the date that the mortgage lenders should be used in determining the rate of interest.
Question 8: Will subordinate a claim in part, if a debtor after default and qualify for a loan modification?
Answer: If a debtor, after the series and qualify for a loan modification, will be subject to the partial request.
Question 9: mortgagees required to perform escrow analysis when completing a loan modification?
Answer: Yes, mortgagees are to perform a retroactive escrow at the time of loan modification to ensure that the late payments being capitalized reflect the actual escrow requirements required for those months capitalized.
Question 10: Can a lender qualifies a property for the Edit option loan when the debtor is unemployed, his wife is employed, but her husband's name is not on the mortgage?
Answer: According to this scenario, the creditor must conduct a financial audit of household income and expenses to determine if the excess income is sufficient to meet the new modified mortgage payment, but insufficient to pay the debt. Once this process has been completed then credit should consult their legal counsel to determine if the property is eligible for a loan modification that the husband is the original mortgage.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar